Saturday, 18/05/2024, 8:25 AM




ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ
Follow FacebookFollow Twitter

Main » 2013 » October » 17 » Ένα ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών
12:09 PM
Ένα ελαφρύ πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών

http://technologyonlin.ucoz.com/images/photosun_14.jpg
Με το Photosun 14 μπορείτε να ικανοποιήσετε τις περισσότερες γραφιστικές ανάγκες σας.

Tο έχουμε ξαναπεί: Δεν υπάρχει μόνο το Adobe Photoshop εκεί έξω. Θα βρείτε αρκετές εναλλακτικές προτάσεις λογισμικού για την επεξεργασία φωτογραφίας, με πολλές από αυτές να καταφέρνουν να συνδυάζουν την απλότητα του χαρακτήρα με τις πολλές δυνατότητες και πλήρεις λειτουργίες.

 

Τo Photosun 14 [δωρεάν] είναι μία από τις αξιόλογες εναλλακτικές προτάσεις για να μπορείτε να πειράζετε τις ψηφιακές σας εικόνες, να τις μοιράζεστε με άλλους, έχοντας ως πολύτιμο εφόδιο το ότι δεν είναι καθόλου απαιτητικό από το σύστημά σας, χωρίς να στερείται όμως δυνατοτήτων.

 

Είναι σημαντικό να έχει κανείς στον υπολογιστή του ένα πρόγραμμα που κάνει όλα όσα υπόσχεται και δεν κουβαλά μαζί του μια πληθώρα λειτουργιών που ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από το micranes.weebly.com, σε ένα αρχείο εγκατάστασης συνολικού όγκου 48ΜΒ [εικ. 1].

 

 

 


Η επεξεργασία φωτογραφιών γίνεται εύκολη

Η εγκατάσταση του προγράμματος στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή είναι πολύ εύκολη και δεν πρόκειται να σας προβληματίσει.

 

http://technologyonlin.ucoz.com/images/photosun-open_1.jpgΜόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και τρέξετε για πρώτη φορά το πρόγραμμα, τότε θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν ομοιότητες στο μενού του με το Photoshop, επομένως όσοι είναι εξοικειωμένοι με το πρόγραμμα της Adobe θα βρουν εύκολη τη χρήση του [εικ. 2].

 

Σε μικρογραφία αριστερά βλέπετε τη φωτογραφία που έχετε επιλέξει, στο κέντρο βλέπετε όλες τις αλλαγές που κάνετε και κάτω χαμηλά όλες τις φωτογραφίες του φακέλου που έχετε ανοίξει. Στην μπάρα πάνω από τις φωτογραφίες σας, έχετε όλες τις βασικές επιλογές επεξεργασίας των εικόνων σας με μερικά μόνο κλικ.

 




http://technologyonlin.ucoz.com/images/photosun-open_2.jpgΜε την επιλογή Adjust που θα βρείτε στην κεντρική μπάρα εργαλείων, μπορείτε να ρυθμίσετε μια σειρά από χρωματικές παραμέτρους των εικόνων σας, όπως τη θερμοκρασία, την έκθεση, τη φωτεινότητα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Τις αλλαγές στις εικόνες σας μπορείτε να τις βλέπετε σε πραγματικό χρόνο μπροστά σας [εικ. 3].

 







http://technologyonlin.ucoz.com/images/photosun-open_3.jpgΜε τον ίδιο τρόπο και εξίσου εύκολα, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε μια σειρά από φίλτρα για τις φωτογραφίες σας. Αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει τη βάση μιας σειράς περαιτέρω επεξεργασίας των εικόνων σας [εικ. 4].

 







Social χαρακτήρας

Ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιούν αυτό το πρόγραμμα από τον ανταγωνισμό είναι το γεγονός ότι δίνει μεγάλη σημασία στον social χαρακτήρα, καθώς διαθέτει ειδικό πλήκτρο που σας βοηθά να στείλετε τις φωτογραφίες σας απευθείας στο Facebook.

 

http://technologyonlin.ucoz.com/images/photosun_facebook-integration.jpgΜε το που το πατάτε, η εικόνα που επεξεργάζεστε μπορεί να γίνει εικόνα του προφίλ σας, να ενταχθεί σε ένα νέο άλμπουμ που θα δημιουργήσετε ή να την εντάξετε σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα στο προφίλ σας στο κοινωνικό δίκτυο [εικ. 5].

 


Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει σε όλα τα ανάλογα προγράμματα είναι η δυνατότητα να επεξεργάζεστε τα metadata μιας εικόνας. Αυτό γίνεται εάν πατήσετε πάνω στο πλήκτρο Metadata, κάτω από τη μικρογραφία μιας επιλεγμένης φωτογραφίας.

 




http://technologyonlin.ucoz.com/images/photosun-open_5.jpgΘα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν σε όλες τις λεπτομέρειες του εξοπλισμού με τον οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία, αλλά και των ρυθμίσεων που έχουν εφαρμοστεί προκειμένου να προκύψει το εν λόγω οπτικό αποτέλεσμα [εικ. 6].

 



Είναι βέβαιο ότι το Photosun θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και θα καταφέρει να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες που έχει ο μέσος χρήστης όσον αφορά στο "πείραγμα" των φωτογραφιών. Είναι ελαφρύ, δωρεάν, πραγματικά εύκολο στη χρήση και αρκετά γρήγορο.

 


Δεν είναι τόσο πλήρες όσο το Photoshop ασφαλώς, ωστόσο αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή για ένα παλιότερο laptop ή για ένα tablet και όχι μόνο. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να δείτε εάν επαρκεί για όσα θέλετε να κάνετε στον τομέα του imaging με τον υπολογιστή σας.

Category: How To | Views: 447 | Added by: BlockName | Tags: how to, PhotoSun | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

Website counter
Copyright MyCorp © 2024Free web hostinguCoz